Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2022 19:31 - Картите вече са на масата, маските падат ...
Автор: almus Категория: Политика   
Прочетен: 5451 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От началото на новия век в СМИ все по-често се публикуваха, промотираха ... откровено манипулативни, псевдонаучни теории, твърдения и мнения.

Започна се с затоплянето на климата. Като основен фактор за климатичните промени се определяше човешката дейност и съпътстващото отделяне на въглероден диоксид(СО2).

Противно на  научните аргументи беше развита теория за парниковия ефект и участието на въглеродния диоксид.

Последва мощна манипулационна кампания, в която шведското дете Грета Тунберг бе един от паметните жалони.

Това бе необходимата аргументация за административни мерки като ограничаване на въглеродните емисии(нормативи, наказания, плащания, ...). Развити бяха теории за „зелени сделкиʺ, „зелен водородʺ, ...

Настъпващата икономическа криза и инфлацията доказаха колко вредни за икономиката са били тези манипулации и взетите административни решения.

Възниква въпроса кой, какви икономически и политически интереси ни поставиха в настоящето тежко икономическо положение???!!!

В момента, с развитието на събитията в Украйна и Тайван всичко става ясно.
 
Причината е развитието и действията по идеята за многополярен свят и борбата за запазване на лидерската позиция на американския долар като световна валута.

Картите вече са на масата, маските падат, правителства падат ... БРИКС се разраства!

Реалните действия за създаване на многополярен свят започват в последните десетилетия на миналия век.

БРИК е основана 2006г., а първата среща на главите на държавите от БРИКС се провежда на 9 юли 2008г.   

САЩ и техните сателити адекватно оценяват опасността. Разработени са стратегически планове за забавяне реализацията на икономическата и политическата логика. Организират се цветни революции, военни конфликти ...

Като решаващ фактор за хода на противопоставянето се отчита наличието и зависимостта от енергоресурси. Поставя се стратегическа цел – наличието да се блокира, а зависимостите да се намалят.

За реализацията на тази стратегическа цел могъщата пропагандна машина насажда псевдонаучната теория за глобалното затопляне и ролята на въглеродния диоксид.

 

Глобалното затопляне е общоприет факт. За успешната борба с него и последствията е необходимо правилно да се определят и степенуват факторите, които го обославят.
image

Учените единодушно приемат тази графика.
Според тази графика, затоплянето е закономерно и след него следва ледников период.
На всеки 100 000 години, през последните милион години, на Земята е настъпвал ледников период.
Предвид времевите мащаби на промените никой учен не може аргументирано да обяви как ще се промени климата през следващите 50-100 години. Пропагандната машина може да наложи всякакви твърдения! … Исторически логично е, че след 10 000 години ще бъде по-студено!
ВЪГЛЕРОДНИЯ ДИОКСИД НЕ Е ПРИЧИНА ... !!!
Въглеродният диоксид не замърсява околната среда. Той е необходима ʺхранаʺ за растенията(фотосинтеза). Биолозите твърдят, че 4-5 пъти по-високи нива на СО2 са за предпочитане. Те ще повишат добивите на растителна продукция, достатъчно за изхранване на 2-3 милиарда човеци повече.
Той е подложен на недопустима ʺдискриминацияʺ и ʺасимилацияʺ! (намаление повече от 2000 пъти)... Може да се направи аналогия със съдбата на индианците в Америка. – Преди 5(пет) века в Америка имало само индианци(100% от населението), после се появили бели хора, установили ДЕМОКРАЦИЯ и сега индианците са останали ... малък % от населението!
При формирането на планетата Земя въглеродния диоксид е бил от порядъка на 70% от атмосферата. След това се появяват растенията и започват да го ʺконсумиратʺ и дори да го ʺскладиратʺ като енергийни запаси(сега ги откриваме като въглища, нефт и газ).
В резултат на този ʺбезмилостен геноцидʺ, в момента атмосферата съдържа само 0,0314% въглероден диоксид!!!
Не само растенията, но и homo sapiens ʺконсумираʺ СО2 – хляб, бира, газирани напитки, сода за хляб, сух лед, ...
Homo sapiens се опитва да произведе малки количества СО2, като за целта е измислил устройства като автомобили, ТЕЦ, печки ... Но, производството на Homo sapiens е смехотворно малко в сравнение с усилията на майката ЗЕМЯ! - През 2010г. исландския вулкан Ейяфятлайокудл за 4 дни изхвърли въглероден диоксид повече, отколкото цялото човечество отделя за 5 години. А е класиран едва на 47 място, сред останалите 1343 действащи вулкани …!!!
Пожарите ... !!!
Какво би станало ако хипотетично, човечеството успее да намали още повече съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата?!
Децата – нашето бъдеще, в основното образование изучават процеса ФОТОСИНТЕЗА по подобна схема.
image
Логично е, че намаляването въглеродия диоксид ще доведе до намаляване на растителната маса и ... ГЛАД!!!
Логично е, че намаляването въглеродия диоксид ще доведе до намаляване на кислорода в въздуха.
Известно е, че в спокойно състояние за един час човекът вдишва 20–30 литра кислород и издишва 18–25 литра въглероден диоксид.
Фактиː
- Най-високо ниво на съдържание на кислород е измерено на океански бряг (21,9%), в горите нивото е малко по-ниско (21,6%);
- Градски въздух се счита за нормален при съдържание кислород 20,9%.
Нормиː
- 19,5% – минимално допустимо ниво, човек се чувства относително нормално;
- 16% – започва световъртеж, учестява се дишането;
- 12–13% – загуба на съзнание;
- 7% – кома и смърт.

В призивите и мерките за намаляване съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата няма научно обоснована логика!!!










Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Малко трудно схващам идеята. Ра...
14.08.2022 21:25
Малко трудно схващам идеята. Разбира се, че биосферата е наситена с въглеводороди и от това зависи фотосинтезата. Съществува някакво био равновесие. Но прекалената популация на хомосапиенс не е без значение за бъдещето на планетата и то не само заради въглеродния диоксит, а и поради други замърсители. Факт е, че климатичните промени вървят по посока завишаване на температурите и едва ли може да се изключи човешката дейност като един от причинителите. Така, че се налага да внимаваме с констатациите.
цитирай
2. almus - Картите вече са на масата, маските падат ...
15.08.2022 12:00
Идеята е да се изобличи манипулацията. ... Тази манипулация, в момента сериозно нарушава баланса в семейните бюджети! ...
Причината е развитието и действията по идеята за многополярен свят и борбата за запазване на лидерската позиция на американския долар като световна валута.
... Фотосинтезата не зависи от въглеводороди ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: almus
Категория: Политика
Прочетен: 52425
Постинги: 31
Коментари: 16
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031